Het fundament leggen: 3 -2 -1

Alleen met een degelijke, goed gestructureerde back-upstrategie kunt u uw gegevens herstellen wanneer dat nodig is. Bent u pas net begonnen of heroverweegt u uw bestaande back-upsysteem, houd u dan aan de ‘3-2-1’-regel:

Wat zijn de kenmerken van een goede back-upstrategie?

Een lokale back-up is de eerste stap om uw gegevens te beschermen. De strategie wordt sterker wanneer u kopieën op verschillende media bewaart om uw gegevens te beschermen zodat u niet afhankelijk bent van één kopie. Zo kunt u bijvoorbeeld een kopie van de back-up van uw pc opslaan op een NAS.

Een kopie van uw gegevens op een externe locatie hebben, is meestal de lastigste en duurste stap. Toch is deze stap uitermate belangrijk, omdat lokale back-ups niet beschermen tegen brand, natuurrampen of diefstal van al uw apparatuur.

Een eenvoudige manier om externe bescherming toe te voegen, is het back-uppen van uw NAS naar de cloud, bijvoorbeeld met DCOC2 Storage. Voor grotere IT-systemen is het vaak kosteneffectiever om een extern datacenter of andere vestiging te gebruiken als noodherstellocatie.